Bu Blogda Ara

11 Şubat 2011 Cuma

EN ÇOK KULLANDIKLARIM

ÇORAP TUTUCU
Tam bir tasarım harikası. Kimin aklına geldiyse aklıyla bin yaşasın. Minnoşların ayaklarında çorap tutmak ne mümkün.( dü ) Artık çoraplar anneleri istemedikçe ayaktan çıkmıyor. Biraz despot bir annemiyim ne ? :))) 

MOTHERCARE - CHİCCO BODY
Mothercare 7'li paketlerden almıştım.Tepe tepe kullanıyorum. Defalarca yıkanmasına rağmen en ufak bir yıpranma, tüylenme  yok. Hani eskiler derler ya : et gibi diye aynen öyle. Çıtçıt bölümleri o kadar sağlıklı ve kullanışlı ki hiçbirşey olmadı. Bu bodylerin üzerine o kadar çok farklı marka body eskittim ve hatta çöpe attım ki, dandik markaların kesinlikle çıtçıtları kopuyor, yırtılıyor, hatta gayet iyi bir marka olduğunu bildiğim idil baby bodylerin bile çıtçıtları yırtıldı.
Tek handikapı bebeklerim çok küçükken yaka kısımları çok açık kalıyordu. Çünkü yaka kısmında herhangi bir çıtçıt düğme gibi bişey yok. Açılıyor ve üşüdüklerini düşünüyordum. Derli toplu durmuyordu. Ama artık büyüdüler ve çok da fazla takılmıyorum bu duruma. Ha bir de kafama takılan şey, bizim minnoşlar 8,5 aylık oldular, hadi diyelim düzeltilmişleri de 6,5 ay. Ben hala mothercare body'lerin 0-3 ay olanını giydiriyorum. Nasıl oluyor bu çözemedim. Gayet de rahat oluyor üstelik. 
Chicco bodylerde çok kullanışlı, aynı şekilde hçbir yıpranma, tüylenme olmadı. Mothercare' e göre daha derli toplu. Özellikle yakasındaki çıtçıtlar derli toplu durmasını sağlıyor. Kalıpları mothercare' e göre daha dar. O yüzden ilk doğduklarında tüm vücutlarını sararak üşümelerini engelliyor bence.

10 Şubat 2011 Perşembe

ADIM ADIM SETLERİMİZ

Arkadaşım Cansel' in tavsiyesiyle www.adimadim.com adresine üye oldum. Her ay setler elimize gelecek ve minnoşlarımla gelişimi destekleyen aktiveteleri yapacağız. İlk setimiz 9. ay geldi bile. Kutunun içinden  ana kitapçık, bir büyük kalem ve vakvaklayan büyük bir oyuncak ördek çıktı. Henüz içeriğini çok fazla inceleyemesem de kısaca göz atabildim. İlk sayfalarda o aya ait zihinsel , dil, motor ve duygusal gelişimle ilgili bilgiler , ilerleyen sayfalarda da bu gelişimleri destekleyici aktiviteler var. Çizimler, illütürasyonlar gayet güzel. Mesela, bir bebek suratı var üzerine kapanmış iki el var, elleri kaldırıyorsunuz ve ce-ee oynuyorsunuz. 
İnternet sitesinde setlerle ilgili verilen bilgi şöyle :
İlk bakışta bir kitap dizisi gibi görünse de Adım Adım, bundan daha öte bir medyadır.
Adım Adım geleneksel eğitim-öğretim araçlarının yanı sıra teknoloji tabanlı uygulamaların da kullanıldığı modern bir eğitim setidir.
Çocukların kitaplara bakabilme becerisi, 9. aydan itibaren gelişir. Adım Adım, kolaylıkla özdeşlik kurabilecekleri görsel karakterlerle, çocukların ilgi odağı olur. Öte yandan, özgün olarak kurgulanmış oyunlar, hem çocukların oyun içinde gelişimini sağlar hem de anne babaların çocuklarıyla geçirdiği zamanın kalitesini artırır. Her ay adresinize gönderilecek Adım Adım setlerinin içinde:
  • Bebeğinizin aylık gelişimine uygun olarak hazırlanmış interaktif bir Adım Adım kitabı vardır.  Adım Adım kitapları, bebeğinizin/çocuğunuzun zihinsel, sosyal, motor ve duygusal gelişimini destekleyici etkinlikler ile ev ortamında nelerin daha iyi yapılabileceğini anlatan öneriler sunar.
  • Etkinlikler için gereken donanım, o ayki gönderinin içinde yer alır.
  • Yanı sıra, Türkiye’de eksikliği çekilen çocuk müzikleri/şarkıları, Adım Adım setinin bir parçası olarak her ay bebeğinizin/çocuğunuzun ruhunu şenlendirir.
  • Tüm bunlara ek olarak abonelere, sürpriz hediyeler, çocuk gelişimiyle ilgili bilgiler ve bebeğinize okuyabileceğiniz kitaplar da Adım Adım setiyle birlikte sizlere ulaşacaktır.
Setin içinden ayrıca bir hediye kitap çıktı. Kitabın adı Teşekkür Ederim Siz Nasılsınız. Yazarı Penny Palmano. 




Kitabın tanıtım yazısı :
İşte size Mikado'dan bir bestseller daha.
Günümüz çocukları artık tüm donanımlara sahip olarak büyüdüklerinden bizlerden daha farklı yetişiyor ve davranıyorlar. Büyüdüklerinde birer birey sayılabilmeleri için yine de bazı saygı kuralları, davranış şekilleri ve ilişkileri öğrenmeleri lazım. Sosyal zekalarını geliştirmeleri lazım.

Bu kitap, çocuklarınız büyürken onlara saygı göstermeyi ve görgü kurallarını öğretmeyi son derece keyfli ve zevkli bir şekilde anlatıyor. Bu kitaptaki bilgiler uygulandığında çocuklarınız görgü kurallarını öğrenebilecek, sosyal zekâlarını ilerletebilecek ve dolayısı ile okulda ve ileride iş hayatlarında bile daha başarılı olabileceklerdir.

Hayatın zorlukları ve karmaşık durumları karşısında nasıl davranacaklarını siz öğretin. Restaurantlarda, sokakta, dükkanlarda siz alışveriş yaparken gibi halka açık mekanlarda; arkadaşları ile ilişkilerinde nasıl davranmaları gerekli?
Aile yemekleri neden gerekli? Yemekte nasıl davranılır, yemekte onları konuşmaya teşvik edin. Bazı durumlarla karşılaştıklarında doğru ve yanlışı ancak siz ayırt edebilirsiniz. Daha nice tavsiyeler kitapta yer almakta..
Sosyal olgu aileden geçer ve sizler bunları en doğru verebilecek kişilersiniz.


7 Şubat 2011 Pazartesi

UNNADO.COM


Unnado, anne, bebek ve çocuklara özel ürünlerin bulunduğu, üyelerine özel ayrıcalıkları bulunan özel bir alışveriş sitesi. Üyelik zaten üye olan birinin daveti ile mümkün olabiliyor.
Ben sürekli alışveriş yapıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Üye olmak isteyenler için yardımcı olmak istiyorum, aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
https://unnado.com/davet/nihander_6613

6 Şubat 2011 Pazar

8.AY


Fotoğraflardaki kıyafetlerimiz Canan teyzemizden. Çok teşekkür ediyoruz Canan teyzemiz, çok severek giyiyoruz.
Alper bir hafta öncesine göre bile baş tutma gayet güzel. Yiğit ayakta dik duruyor ve parmaklarının ucunda adımlıyor. Motor gelişimi 6 ay, yürüme becerisi 7 ay. Alper ise bunları henüz yapamıyor. 5,5 ay düzeyinde.
Sadece Yiğit için büyük plaj toplarından alıp iyice şişirip adımlatırken tekme atmasını sağlayacağız. Önceki herşey devam. Aslında pütürlü gıdalara geçmeyi düşünebilirdik ama meyve filesini daha ağızlarına sokmuyorlar ve mama sandalyesinde uzun süre oturmak istemiyorlar diye şimdilik vazgeçtim. Düzeltilmiş yaşımız 5 gün sonra 6 ay olacak. Peynir, anne sütü ve ekmekten oluşan kahvaltı menümüze pekmez ve milupanın 7 tahıllısını ilave etmeye başladık.Yumurta hala yok.  Ekmek organik tam buğday ekmeği. Çavdar ekmeği 9 aydan önce verilmiyormuş demir emilimine yol açtığı için. Mısır ekmeği ise GDO münasebetiyle önerilmiyor. Blendıra şimdilik devam. 
Alper' in boğazında biraz kızarıklık ve yutakta nokta nokta oluşumlar gördü. Günde iki kez yarım ölçek Calpol veriyoruz. 5 yaşına kadar Calpol' ün mor renkli olanını sonrasında portakal renkliyi kullanacakmışız.
Kilo alımımız ortalamanın bir altında, boy ise ortalamada gidiyormuş.
Aşağıdaki aktivite merkezinden aldık.
Gün içinde her ikisini de içine koyuyoruz. Gerçekten işe yaradığını düşünüyorum. Hatta en çok kullandıklarım kategorisine girdiğini bile söyleyebilirim.
Bu oyuncak sayesinde sanki daha bir dirileştiler. Alper başını düşürmüyor artık.Her ikisi de nihayet ellerine bakmaya başladı. Mesela bu konuda geciktiler. Ama heceleme yapmaya başladılar mamamama babababa gibi. Bu konuda da önden gidiyorlar. Bizimkiler nev-i şahıslarına münhasır çocuklar neticede. Kitaplara uymuyorlar :)