Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2012 Perşembe

SÜRPRİZ SEPETİ-DUYU SEPETİ



Montessori kervanına biz de katıldık. Minnoşlar doğmadan önce aldığım Montessori Vakfı başkanı Tim SELDIN tarafından yazılmış olan Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir kitabında gördüğüm bir aktiviteyi yapmak istedim. 



İşte sürpriz duyu sepetimiz :

İçine ne bulursam attım diyebilirim. Minnoşların ilgi ve dikkatini hemen çektik tabi. Çocuklarını oyalamak için birşeyler arayan annelere tavsiye olunur. Uzun bir süre sepettekilerle uğraşıp durdular. Teneke mücevher kutusunun içindeki zımbırtılardan dolayı sallayınca çıkardığı ses hoşlarına gitti, marakas kıvamında sallayıp durdular. Sıkılınca bu sefer açıp içini boşalttıktan sonra doldur boşalt yaptılar. Kitap ayracındaki püskülün dokusunu garipsediler, bir iki kez yüzlerine burunlarına sürdüler. Saç tokasının çıt çıtını açıp kapattılar. 
E be çocuklar ev oyuncak kaynıyor sizin uğraştığınız şeylere bak ..

Pamuk ALPER'İN çok ilgisini çekti. Burnuna dokundurup durdu. YİĞİT ise anahtarlıkçı, nerede anahtar bulsa affetmiyor hemen en yakındaki anahtar deliğinde bulduğu anahtarı deniyor. 
 Kırmızı cüzdanın fermuarları Alper' in elinde açıla kapana neredeyse bozulacaktı. Oyun ablamızın fermuar açka kapama etkinliğine katkıda bulunmuş olduk böylece. Diğer cüzdan çıtçıtlıydı onunla da epey bi oynadı. Bir ara Yiğit' in elinden Eyfelli anahtarlığı kaptı. Son karedeki taştan adamları ise Didim'den almıştım. Beşiktaşlı olan beni, Fenerbahçeli olan babamızı temsil ediyor. Kafalarındaki örgü bereler ve taşın dokusu aynı eşyada iki farklı dokuyu algılamalarını sağladı.( ne kadar bilimsel bir açıklama oldu bu yahu :)) 
Yiğit' de mücevher kutusunun içindeki pamuk benzeri parçayla bir süre mücadele etti. Eline aldığına bin pişman oldu. Burnuna götürünce huylandı, elinden atmak istedi. O da ne ? Eline yapışmıştı sanki. Elini salladı, salladı baktı kurtulamıyor büyük bir çığlık attı ve anneyi yardımına çağırdı. Neyse ki anne elindekinden kurtulmasını sağladı da rahatladı. Saat kutusuyla aç kapa ve tabi ki anahtarlık.
Çocukların oyalanma kapasitelerini görünce anladım ki bundan böyle değişik materyallarle değişik sürpriz sepetler bizi bekliyor.
Arkadaşlar tek amacım eğitici aktiviteler yaptırmak, yoksa aman oyalansınlar da ne yaparlarsa yapsınlar diye düşünüyor değilim, kesinlikle öyle bir derdim yok bilesiniz...:))

4 yorum:

  1. Çok tatlılar:) Maaşallah... Bu kitabı ben de alacağım.Ne de güzel oynamışlar:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz. Kitap çok kolay okunan bir kitap. Resimlerin altına yazılar yazılmış gibi. Tek garibime giden yabancı oldukları belli olan çocuklara Ayşe, Mehmet gibi Türk isimlerinin verilmiş olması. Çeviren arkadaş biraz saçmalamış açıkçası, ne gerek varsa bilemedim. Ama faaliyetleri resimlerle çok güzel anlatmışlar.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    ikizlerin hayırlı olsun ve Allah analı babalı büyütsün. bende 16 haftalık hamileyim. Serüvene yeni başladım ve bu yolcuğumda blogunun benim için güzel bir rehber olacağına inanıyorum. Bende kendimce doğacak kızım için bir blog yazmaya başladım. http://hamilelikteben.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim. Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin sana da. Bloğunu ziyaret edeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil