Bu Blogda Ara

17 Ocak 2011 Pazartesi

NÖROLOG MUAYENEMİZ

Cumartesi nörolog randevumuz vardı.  Resimdeki arkadan tutan elleri görmeyelim lütfen. Çünkü hala desteksiz oturamıyoruz.
Doktorun söylediğine göre prematürelerin 2 yaşına kadar herhangi bir sorun yoksa 3 ayda bir nörolog kontrolünden geçmesi gerekiyormuş.Doktor denver testi yaptı. Nasıl birşey olduğunu merak etmiştim duyduğumda aslında bildiğim şeylermiş. Minnoşların aylarına göre yapması gereken şeyleri yapıp yapamadıkmarını kontrol etti.Sese dönüp bakma, uzatılan şeyi almaya çalışma, göz teması kurma gibi.
Minnoşlar kronolojik 7,5, düzeltilmiş 5,5 aylık. Yiğit'in motor gelişimi düzeltilmiş 5,5 aya uygun. Alper' in ise bir baş tutamama problemi var. Yani tutuyor ama tam tutamıyor. Durup durup sanki yorulmuş gibi yana düşürüyor başını. Aslında genelde uykusu geldiğinde yapıyor bunu. Bir hafta daha izleyelim gerekirse eeg çekelim dedi çünkü baş tutması 2,5-3 aylık gibiymiş. Yiğit'e göre biraz geriden geldiğini ben de farkediyorum ama zamanı gelince yapıyor yapması gerekenleri. Umarım herşey yolundadır.
Bu arada doktor sağlık sektöründe misiniz diye sordu. O kadar çok ttıbbi trimlerle konuşmaya başladım ki eşim bile, "avukat ama yan dal yapıyor" diye dalga geçmeye başladı. Benimkisi merak işte. Allah sağlık sorunu vermesin kimseye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder