Bu Blogda Ara

6 Şubat 2011 Pazar

8.AY


Fotoğraflardaki kıyafetlerimiz Canan teyzemizden. Çok teşekkür ediyoruz Canan teyzemiz, çok severek giyiyoruz.
Alper bir hafta öncesine göre bile baş tutma gayet güzel. Yiğit ayakta dik duruyor ve parmaklarının ucunda adımlıyor. Motor gelişimi 6 ay, yürüme becerisi 7 ay. Alper ise bunları henüz yapamıyor. 5,5 ay düzeyinde.
Sadece Yiğit için büyük plaj toplarından alıp iyice şişirip adımlatırken tekme atmasını sağlayacağız. Önceki herşey devam. Aslında pütürlü gıdalara geçmeyi düşünebilirdik ama meyve filesini daha ağızlarına sokmuyorlar ve mama sandalyesinde uzun süre oturmak istemiyorlar diye şimdilik vazgeçtim. Düzeltilmiş yaşımız 5 gün sonra 6 ay olacak. Peynir, anne sütü ve ekmekten oluşan kahvaltı menümüze pekmez ve milupanın 7 tahıllısını ilave etmeye başladık.Yumurta hala yok.  Ekmek organik tam buğday ekmeği. Çavdar ekmeği 9 aydan önce verilmiyormuş demir emilimine yol açtığı için. Mısır ekmeği ise GDO münasebetiyle önerilmiyor. Blendıra şimdilik devam. 
Alper' in boğazında biraz kızarıklık ve yutakta nokta nokta oluşumlar gördü. Günde iki kez yarım ölçek Calpol veriyoruz. 5 yaşına kadar Calpol' ün mor renkli olanını sonrasında portakal renkliyi kullanacakmışız.
Kilo alımımız ortalamanın bir altında, boy ise ortalamada gidiyormuş.
Aşağıdaki aktivite merkezinden aldık.
Gün içinde her ikisini de içine koyuyoruz. Gerçekten işe yaradığını düşünüyorum. Hatta en çok kullandıklarım kategorisine girdiğini bile söyleyebilirim.
Bu oyuncak sayesinde sanki daha bir dirileştiler. Alper başını düşürmüyor artık.Her ikisi de nihayet ellerine bakmaya başladı. Mesela bu konuda geciktiler. Ama heceleme yapmaya başladılar mamamama babababa gibi. Bu konuda da önden gidiyorlar. Bizimkiler nev-i şahıslarına münhasır çocuklar neticede. Kitaplara uymuyorlar :)
   

14 yorum:

  1. Nihan maşallah ne yakışıklı olmuş bu kuzular ve ne kadar büyümüşler.Tek yumurta ikizleri dimi bu şekerler? Yazdığın herşeyi çok dikkat ederek okuyorum bana bir anlamda rehber oluyorsun teşk.

    YanıtlaSil
  2. Canım, çift yumurta ikizi bu minnoşlar. Rica ederim bu arada, yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana.Elimden geldiğince yaşadıklarımızı paylaşmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  3. n'tatlı zuzularmış bunlar böyle.. şansları da güzel olsun inşallah..:))

    YanıtlaSil
  4. merhaba.resimdeki aktivite merkezinin markasını öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  5. Ya ben bunlara kurban olurum... Yer bunları Canan teyzeleri, nasıl da yakışmış kuzularıma giydikleri.. daha güzellerini de alacağım ben onlara, güle güle giysinler... Ve de geçmiş olsun Alperime, gerçi geçmiş ama insan bu kuzulara hiç kıyamıyor, hep iyi olsunlar istiyor...Bu yakışlıklı kuzuları en kısa zamanda görüp mıncıklamak, kollarını bacaklarını ısırmak istiyorum... bilgine:)

    YanıtlaSil
  6. Canım, ne zaman istersen kollarımızı bacaklarımızı açtık bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. maşallah kuzucuklara:) acaba bu bahsettiğiniz aktivite merkezi hangi marka ola ki:) benim ufaklık şimdi 8. ayına girdi. sizce ne kadar kullanabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baby basics. Bizimkiler neredeyse 6 ay kadar kullandılar. Ama geç yürüdüler, çabuk yürüyen çocuklar bunun içinde durmaktan sıkılabilir. Gerçi içinde durmayıp dışardan üzerindeki oyuncaklarla da oynayabilir.

      Sil
  8. merhaba çocuk doktorunuzun adını öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
  9. merhaba,
    Doktorunuzun ismini doğumdan önce duymuştum. Maalesef yeni randevu vermiyor, alamadım. araştırırken size rastladım. yazdıklarınız takip ediyorum, çok yararlanıyorum. teşekkürler, iyi bir iş çıkarmışsınız... hem de ikiz bebekle.
    kahvaltıda milupa 7 tahıllı yazmışsınız. bunun bir sütle, bir de suyla hazırlananı var... hangisi idi? miktar olarak ne kullanıyordunuz? ayrıca ekmeğin yerine mi, eklemekle birlikte mi kullanıyordunuz? çok teşekkürler, kolaylıklar.

    YanıtlaSil
  10. Melis, milupa 7 tahıllının sütle hazırlananını kullanıyorduk. Ekmekle birlikte kullandık ama miktar veremeyeceğim göz kararı koyuyorduk.

    YanıtlaSil