Bu Blogda Ara

31 Mart 2011 Perşembe

10.AY

Zaman su gibi akıp gidiyor, minnoşlarımın doğum günleri geldi neredeyse. 
Yiğit bu ay biraz geride kalmış, Alper ise inanılmaz ilerlemiş. Yiğit 7 / 7,5 ay civarı, Alper ise 6,5 ay civarı imiş.


6 yorum:

  1. Maşallah bu delikanlılara...Nihan bu 10.ay düzeltilmiş olan mı yoksa takvim yaşı mı?

    YanıtlaSil
  2. Canım,doktor kontrolleri hep takvim yaşlarına göre.Yazı içeriğini okursan da zaten farkedersin takvim 10 ay olmasına rağmen nörolojik gelişimleri 6-7,5 ay arası diyor doktor. Düzeltilmiş yaşları da zaten 7,5 ay.

    YanıtlaSil
  3. Nihan bunu şundan tekrar sordum. 5.ayınızı okurken ek gıdalara başlamıssınız. Benim canımda şidi takvimsel 5 aylık ama bizim doktorlar kesinlikle ek gıdaya başlatmıyor henüz.

    YanıtlaSil
  4. Canım bizim ek gıraya başlama sürecimiz biraz mehter takımı gibi oldu iki ileri bi geri. O dönem gittiğimiz doktor 5. ayda başlayın dedi. Ek gıda konusunda erken başlatan doktorlardandı.Prematürelik önemli değil diyordu. Alıştıracaksınız demişti.Meyve ve yoğurt yavaş yavaş vermeye başladık.Tam o dönem doktor değiştirdik biz.Yeni doktorumuz Alev Hanım hemen kesin çok erken dedi. Kestik tabi. Çocuklar da şaşırdı bi veriyoruz bi vermiyoruz.Sonra ben etrafımdan gördüğüm geç başlama sebebiyle alışamama hadiseleri sebebiyle doktora çok ısrar ettim versek ne olur diye.(Bu arada bu süreç anlatırken uzun gibi görünüyor ama bir kaç gün içinde oldu hepsi ) En sonunda başlattı tekrar 5,5 aylık olmuştuk ama o gördüğün 5.aydaki bir aylık liste bizde iki, iki buçuk ay uygulandı çok yavaş gittik azar azar artırdık çeşitleri ve çok şükür bi sıkıntı yaşamadık.Mesela bu ay listede gördüğün yemeklere daha başlamadık bu hafta yavaş yavaş başlayacağız.

    YanıtlaSil
  5. Maşallah çok ama çok güzeller,darısı başıma artık :)

    YanıtlaSil