Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2011 Pazartesi

11.AY




Hala pütürlü gıdaya geçemedik. Yiğit basıyor artık sağlam bir şekilde adımlamaya da başladı kollarının altından tuttuğumuzda. Alper yeni yeni basıyor hemen yoruluyor. Alper' in sürekli ışığa bakması, arada çığlık atması biraz endişelendiriyor bizi. Tekrarlayan davranış olabilirmiş biraz daha izleyeceğiz. Çünkü ismi söylenince bakıyor, göz teması gayet iyi minnoşumun.  
Anneanne ve babaannemizin ısrarıyla kemik suyu koysak mı koymasak mı diye düşünüyorduk. Hiçbir yararı yokmuş, zararı da yokmuş farketmiyor yani. Çorbalara tereyağı koymayı tercih etmiyoruz. Katı yağlardan ziyade besinlerin normal yağı öneriliyor. Mesela, dana bonfileden çekilmiş kıyma, yağlı günlük sütten yapılmış yoğurt, yağlı peynir gibi. 0-3 yaş arası katı gıdalar beyin gelişiminde çok etkiliymiş ama besinlerin kendi yağını kullanmak daha faydalı. Günlük sütten muhallebi kesinlikle yasak. Düzeltilmiş bir yaş olana kadar günlük sütten sadece yoğurt yiyebiliyoruz. İlla muhallebi yedireceksek anne sütünden yapacağız ama sütüm yetiyorsa gerek yokmuş aslında. Tok tutmaktan başka bir işe yaramaz, çocuklar doyuyorsa anne sütüne gittiği yere kadar devam.
Nörolog randevumuza da gittik. Herşey yolunda çok şükür. 4 ay sonra gelin dedi.
Bu arada doğum günü kutlama faaliyetleri için araştırmalara başladık. Güzel birşeyler çıkarmak istiyorum. Umarım başarılı olurum.

3 yorum:

  1. Maşallah bu dünya güzelllerine pardon yakışıklılarına....

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    Sizi ilk kez okuyorum.Benimde 3 yaşına bir ay kalan bir kız bir erkek ikizlerim var.Paylaşacak çok şeyimiz var desenize...
    Takipteyim.
    Bize de beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle paylaşacak çok şey var. Neticede üstadımsınız. :)))En kısa zamanda ziyaretinize geleceğim :))

    YanıtlaSil