Bu Blogda Ara

16 Kasım 2010 Salı

KOZMETİKLERİMİZ

Aslında bu kozmetik kelimesi bebekler için kullanıldığında gereksiz, zararlı ve abartılı geliyor. Ama minnoşlara kullandığım şampuan, sabun, krem, yağ, ıslak mendil vs. yi başka nasıl bir başlık altında toplarım bilemedim.
Elimden geldiğince zararsız, katkısız olanlarını seçmeye gayret etsem de hepsinin içinde sıkıntı yaratacak birşeyler var maalesef.
Bu konuda arada sırada baktığım bir web sayfası var:
Esasen, bu web sayfasında Türkiye’de satılan her ürünü bulmak mümkün değil ama bulabildiğim ürünler için kullanıyorum.  Ürünlere içerdiği maddelere göre 0 ile 10 arası değerler vermişler. 
0-2  düşük seviyede toksiklik
3-6  orta seviyede toksiklik
7-10 yüksek seviyede toksiklik
Mesela, Huggies ve Pampers ıslak mendilleri orta derecede toksik. Biz Unibaby kullanıyoruz ama maalesef değerlendirilmemiş.
Islak mendil Unibaby Yeni Doğan kullanıyoruz. Saf su, doğal pamuk ve doğal gıda koruyuculardan oluşan nemli bir ‘’pamuk mendil’’dir. Yenidoğan bebeklerin cilt temizliğinde önerilen su ve pamuk, pratik kullanım sağlamak amacıyla bir araya getirilmiştir. Bebeğin cilt pH’ı ile uyumludur, hassas cildinde pamuk lifi bırakmaz. Alkol, boya maddesi, kimyasal ajan ve parfüm içermez. Uni Baby Yenidoğan ile bebeğinizin cildini, koruyucu tabaka Verniks’e zarar vermeden ilk günden itibaren güvenle temizleyebilirsiniz. 


Bir de şu meşhur paraben olayı var.
Parabenler nedir?
Parabenler çok geniş çapta kozmetik ürünleri içinde kullanılan koruyuculardır. Kimyasal olarak parabenler p-hidroksi benzoik asidin esterleridir. Kozmetik ürünlerinde propylparaben, methylparaben ve buthylparaben birlikte kullanır. Tipik olarak, ürünlerin içinde birden fazla paraben kullanılmaktadır ve onlar, mikroorganizmaların geniş alanlarına karşı koruyuculuğu sağlamak için sık sık diğer koruyucu tipleri ile birlikte kullanılırlar. Karışımlarda düşük seviyelerde kullanılan parabenlerin aktivasyonu, koruyucunun aktivasyon süresini artırır.
Niçin kozmetikte koruyucular kullanılır?
Kozmetik ürünlerinde kullanılan koruyucular, ürünü mikrobiyolojik büyüme karşı ve ürünün güvenirliğini sürdürmesi her ikisi de, tüketicinin korunması içindir. Kozmetik ürünlerde kullanılan hammaddelerin, yasa gereği müşteriyi bilgilendirmek için etiket üzerine yazılması zorunludur. Müşteriler için bu önemli bir bilgidir. Böylelikle onlar, tanımadığı bir içeriği içeren üründen almamaya karar vermektedir. Parabenler isim olarak kolaylıkla tanınmaktadır, öyleki methylparaben, ethylparaben, buthylparaben ya da benzylparaben gibi.

Bu yil içinde yakin zamanda medyada yer alan, Ingiliz arastirmacilarin raporuna göre meme tümörlerinin örneklerinin içinde paraben oldugu saptanmistir.

Bundan dolayi, inandiricilik adina arastirmacilardan, Edinburgh’da üniversitede okuyan onkoloji uzmani Philippa Darbe yeni bir çalisma yapmistir. Kimyasal olarak 20 tümörün 18’inde Paraben tespit etmistir. Bu da göstermektedir ki, onlar cildimize yaptigimiz bazi uygulamalardan kaynaklanmaktadir. En olasi aday mevcut deodorantlar, antiperspirantlar, kremler ve vücut sprayleridir.
Bu çalismayi yazan yazarlar onlarin gazetesinde: “ Çevrenin listesine bu parabenleri de estrogenik kimyasallar olarak eklenmelidir ve insan memesi içinde toplandigi/birikim yaptigi ve çoktan polyklorinat byphenyls (PCBs) ve organoklorin pesticide (OCPs) dahil edilmelidir. Bu dahi, bütün kimyasallarin arasinda bunlarin olasi zehirli etkisi ile mümkün olabilecek etkilesimden dolayi piyasadan kaldirilmalidir. 
Kaynak:http://www.helionature-turkey.com/parabens.html

11811322 Bübchen Bebek Banyo Köpüğü 200 ml.Bübchen Bebek Şampuanı - 500 ml.Şampuan ve banyo köpüğünde bübchen kullanıyorum. Paraben yok  Papatya ve ıhlamur çiceği özlü bir şampuandır.
- Boya maddesi içermez.
- Parfümsüzdür, sadece papatyanın doğal kokusunu içerir.
- Sabun maddesi içermedigi icin fazla köpürmeyen, doğal temizlik sağlayan, bitki ozlu yumuşak yıkama hammaddeli bir şampuandır.
- Saçın kolay şekil almasını sağlayan papatya ve ıhlamur özleri saça ipeksi parlaklık verir, hassas saç derisinin kurumasını ve tahrişleri önler.
- Göz yakmaz.
- Doğal bitki özlerinden hazırlanmıştır. Papatya, altıncıkçiçeği, ıhlamurçiçeği, biberiye, buğday tohumu, balmumu, jojoba, ayçiçeği, badem ve kalendula yağları, A ve E vitaminleri gibi)
- Hayvansal madde içermez.
- Alkolsüz ve doğal parfümlüdür.
- PH nötr, en hassas ciltlere bile uyumludur. En ust duzeyde cilt koruma ozelligine sahiptir.
- Dermatolojik olarak test edilmiş kliniklerde güvenle kullanılmaktadır.
- Çocuk doktorları ve dermatologlar tarafından onay görmüştür.
- 72 denek (bebek cildine eş hassasiyette) üzerinde bantlama usulü yapılan testlerde hiçbir yan etki görülmemiştir. Bu nedenle hipoalerjenik hatta antiallerjik ürünlerdir. Tüm bu çalışmalar resmi belgelidir.
- Bebeklerin hassas ciltleri düşünülerek hazırlanmış ürünlerimiz yetişkinler için de idealdir.
Nemlendiricimiz ise sebamed.
Bebeğin hassas ve kurumaya meyilli cildi için uyumlu ve yumuşak nemlendirici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder