Bu Blogda Ara

19 Aralık 2010 Pazar

KÜTÜPHANEM

Mışıl Mışıl Uyuyan İkizler Mutlu Aileler - Dr. Marc Weissbluth
Şu anda öncelikli sorunumuz uyku olduğu için bu kitabı okuyorum. Akıcı bir dili var. Tavsiye ederim. Şimdiye kadar okuduğum bölümden yanlış yaptığım birşeyi farkettim. Son zamanlarda geceleri daha çok uyusunlar diye gündüz zorla uyanık tutmaya çalışıyordum oğluşlarımı. Meğer hata ediyormuşum. Uyku uykunun mayasıymış. Uyku işaretlerine dikkat etmek ve gece gündüz zamanında uykuya geçişlerini sağlamak gerekiyormuş.Aksi takdirde uykusuzluktan lüzumsuz bir enerji yaratıp onları sakinleştiremezmişiz.
Arka kapaktan :
Çocukların gündüz ve gece uykuları konusunda ABD'nin en güvenilir uzmanlarından birisi olan Dr. Marc Weissbluth, ikizlerin uyku eğitimi üzerine yeni bir kitap yazdı. Böylece, anne ve baba da dahil olmak üzere herkes dinlenmiş ve mutlu olabilecek.
İkizleri olanların ve daha çok çocuğa bir kerede sahip olanların bir yandan mutluluğu artarken, öte yandan uykusuzlukları da artar. Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları ve Mutlu İkizler kitabıyla, sevilen çocuk doktoru ve ünlü uyku otoritesi Dr. Marc Weissbluth, ebeveynlere, denenmiş, işe yarayan uyku eğitim yöntemlerini açıklıyor. Böylece, yorgun ebeveynlere bebeklerinin nasıl kendi başlarına uyuyabilecekleri, uykularını sürdürebilecekleri, düzenli uyuyabilecekleri öğretiliyor. İyi bir uyuma düzeni için gereken bu aşamalı yöntem, ikizlerin doğal uyuma döngülerinde, sağlıklı alışkanlıkların oluşturulmasını da sağlıyor.
İkizlerin uyku eğitiminin kendine has sorunları vardır. Bu değerli kitabı okuyarak, yalnızca bebeklerinizin gece boyu rahat uyumasına katkıda bulunmayacak, aynı zamanda dinlenmiş ve sağlıklı olmalarını sağlayarak, birden fazla çocuk sahibi olmanın zevkine daha iyi varabileceksiniz.

MODERN BEBEK BAKIMI - DR. ERHAN ATEŞ
MODERN BEBEK BAKIMI
Bakımdan beslenmeye, uykudan büyüme yüzdelerine, gelişim takibinden aşılara kadar birçok merak ettiğiniz şeyi elinizin altındaki bu kitapta bulabilirsiniz. Benim hep elimin altında.
Kitabın içerdiği bazı başlıklar şöyle:
- Doğum anında ve hastane ortamında bilmek isteyeceğiniz özellikleri kapsayan “Hastanede İlk Günler”
- Bebeğin eve gelişi ile yaşanacak telaşlı ilk günlerde sizlere yadımcı olacak bilgileri içeren “Evde İlk Günler”
- Anne sütünün bir mucize olduğunu sizlere anlatan “Anne Sütü”
- Bebeğin ilk 3 ay içerisinde nasıl takip edileceğini sizlere anlatan “İlk Üç Ay”
- Bebeğin büyüme hızının nasıl takip edildiğini anlatan “Büyüme Yüzdeleri”
- Bebeğin gelişiminin nasıl takip edileceğini  anlatan “Gelişim Takibi”
- Bebeğe ilk 1 yıl içerisinde uygulanacak aşıları tüm detayları ile anlatan “Aşılar”
- Bebeğin ikinci 3 aylık dönemini anlatan “Dördüncü, Beşinci Ve Altıncı Aylar”
- Bebeğin 3. 3 aylık dönemini anlatan “Yedinci, Sekizinci Ve Dokuzuncu Aylar”
- Bebek beslenmesi ile ilgili öğrenmek isteyeceğiniz detayları vurgulayan “Besin Dünyası”
- Bebeği olan herkesi ilgilendiren “Kusma-İshal-Kabızlık”
- Bebeğin son 3 aylık dönemini anlatan “Onuncu, Onbirinci Ve Onikinci Aylar”
- “Bebeğin Ve Annenin İhtiyaç Duyabileceği Ürünler”
- Sünnet
- “Aciller”


BEBEK JİMNASTİĞİ - BARBARA ZUKUNFT-HUBER
Arka Kapak Yazısı
Bebeğiniz için sağlıklı bir jimnastik programı. Güle oynaya yaptıracağınız egzersizler yavurnuzun kaslarını güçlendirir ve doğal hareketliliğini arttırır.
Belirli gelişme dönemlerinde bebeğin hareket sisteminin normal olup olmadığını anlamanıza yardımcı olmak için ipuçlarını dikkatle okuyun.
Hangi hareketin nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak açıklanmıştır; 120 fotoğraf ve çizimle her tutuş somut olarak gösterilmiştir
Yayınevi web sitesinden - Açıklama
Çocukların fiziksel gelişimini koruma altına almak ve ilerletmek isteyen ebeveynlerin başvuru kaynağı
Bebeğinin sağlıklı, güçlü ve hareketli olmasını hangi anne baba istemez ki? artık Bebek Jimnastiğindeki egzersizlerle, bebeğinizin kaslarını güçlendirerek doğal hareketliliğini arttırabilirsiniz. Egsersizleri uygularken hem siz hem de bebeğiniz çok eğleneceksiniz!
Bebeğinizin hareket sistemi normal mi? Onu hangi pozisyonda taşımalı, hangi pozisyonda yatırmalısınız? Oturtmaya kaç aylıkken başlamalısınız? Bebek araç gereçlerini nasıl kullanmalısınız? Bebek Jinmastiği size, çocuğunuzun doğru kmik ve kas gelişimi için bilmeniz gerekenleri sunuyor.
Bu kitaptan öğrendiklerinizle, bebeğinizin bedensel gelişiminin yanında zihinsel gelişiminin de hız kazandığını göreceksiniz. Çocuğunuz artık daha sağlıklı ve daha zinde olacak.
ÇOCUĞUNUZUN İLK 6 YILI - PROR.DR. HALUK YAVUZER
Başucu kitaplarımdan biri. Doğumdan itibaren önce ay ay, sonra yıl yıl sırasıyla gelişim özellikleri, eden duruşu ve motor becerileri, algısal becerileri, sosyal becerileri ve oyun, dil gelişimi, bilişsel gelişim başlıkları altında anlatılmış. Ayrıca her dönem için bu gelişimlere nasıl yardımcı olunabilir başlığı altında tavsiyeler var. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Tanıtım yazısı :
Araştırmalar, çocukluk yıllarında kazanılan davranışların yetişkinlikte, bireyin kişilik yapısını, tavırlarını, alışkanlıklarını, inançlarını ve değer yargılarını büyük ölçüde biçimlendirdiğini ortaya koymaktadır.
Bu nedenle, bebeklik yıllarından başlayarak bireyin desteklenmeye, önkoşulsuz kabul, ilgi ve saygı görmeye, paylaşmayı öğrenmeye ve bilgiyi özümsemeye gereksinimi vardır.
İşte bu kitap, erken gelişim yıllarının önemi nedeniyle hem bu dönemdeki gelişim özelliklerini, hem de olması gereken uyarıcı ve sevecen yakın çevre koşullarını ama-babalara anlatmayı amaçlamaktadır.
ANNE OLMAK - PROF.DR. HALUK YAVUZER
Tanıtım yazısı :
Prof. Dr. Haluk Yavuzer, bu kez anne-babaların mutlu ve doyumlu çocuklar yetiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, özgün vaka örneklerini temel alarak, anneliğin önemini ele alıyor.
Çocuğumuzda "mutlak itaat" yerine "olumlu insan ilişkileri"nin, "bağımsızlığın" kazanılması gereken özellik olduğunu düşünen, okuyan bilinçli anne modeli günümüzde artık giderek yaygınlaşıyor. Buna bağlı olarak, geleneksel çocuk yetiştirme yöntemi yerine, "çağdaş pedagojik yöntem" araştıran aydın anne sayısının her geçen gün arttığını da gözlemliyoruz.
Prof. Yavuzer bu kitapta, "anne"deki bu gelişim ve değişimin, gelecek kuşaklarımızın sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetişmesinde önemli bir rolü olacağını belirtiyor.

ÇOCUK SAĞLIĞI REHBERİ - PROF.DR.MURAT TUNCER
Arka kapak yazısı :
Siz ne yaparsanız yapın, sonunda geldiğiniz yere baktığınızda hiç de iyi bir anne ve baba olamadığınızı göreceksiniz. Her zaman daha iyi yapabilirdim dediğiniz bir şey mutlaka bulacaksınız. Sakın üzülmeyin. Çok daha önemlisi, çocuklarınızın gözünde nasıl birer anne ve baba olduğunuzdur. Çünkü bu, nesilden nesile sonsuza kadar yaşayacak olan hatıranızı oluşturacaktır. Kendi gözünüzde ne kadar başarısız bir anne ve baba olursanız olun, eğer çocuklarınızın gözünde mükemmel ve yerine konulamaz birer anne ve baba olmak istiyorsanız, bunu yapabilmek için elinizde sihirli bir anahtar var:
Çocuklarınıza karşı samimi ve içten bir sevgi...
Kendisi de ikiz babası olan Murat Hoca' nın bu kitabı da başucu kitaplarımızdan biri. Kapak yazısı ne kadar samimi değil mi? Murat Hoca http://www.suvak.org.tr'/ dan da sorularınızı yanıtlıyor. Kendim zaman zaman soru sorduğum gibi, cevaplanmış soruları da takip ediyorum. Yine de bir ikiz babası olarak özellikle ikiz bebeklere yönelik bir kitap çıkarmasını isterdim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder