Bu Blogda Ara

5 Kasım 2010 Cuma

5. AY


23 Ekim' de 5 aylık olduk. Yiğit' in motor gelişimi 4 aylık, Alper' in motor gelişimi 3 aylık şu anda.
  • Alper kafasını tam tutamıyor. Yiğit daha güzel tutuyor.
  • Alper yüzüstü yatışta yan dönmeye çalışıyor. Yiğit bunu henüz yapamıyor.
  • İkisi de ellerini önde kenetliyorlar, ama ikisi de ellerine henüz bakmıyorlar ( Bunun için kollarına çıngıraklı bileklik takacağız )
  • İkisi de ellerini hatta yumruklarını ağızlarına sokuyorlar.
  • Alper sürekli tavana ve ışıklara bakıyor. 0-3 ay arası normalmiş. Alper' in motor gelişimi 3 aylık olduğu için bunu yapıyormuş zamanla bunu bırakırmış.
  • İkisi de aynada kendilerine gülüyor.

4 yorum:

  1. Kolay gelsin öncelikle. Ek gıdaya geçiş anne açısından zor bir dönem gibi. Yedi-yemedi, bugün şu kadar kaşık yemesi gerekirdi ağzını kilitledi vs..
    Naçizane tavsiyem endişelenmeyin. Ek gıdalar tam öğün haline geçmeden düzene oturmuyor. 12.gün 1 çay bardağı yoğurt yerine 1 kaşık bile yese sizin için kardır. Sizin hala anne sütü gibi bir mucizeniz var :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar,
    blogunuzu yeni ve tam zamaninda kesfettim ve bayildim. cok arastiran bir annesiniz, oncelikle tebrikler. sanirim benim icin bir rehber olacak bu blog.. benim kizim 5. ayi yeni doldurdu. ek gidaya basliyacagiz ama doktorumuz kasik mamasi ile baslamayi onerdi. baktim sizin listenizde mama hic gecmiyor. bu konuda nasil bir yol izlediniz, hic mi vermediniz gecis doneminde?
    bir de mama markalari hakkinda bilginiz var mi? hipp ile aptamil arasindayim, kararsizim.. size ve bebeklerinize sevgilerimi yolluyorum :)))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba size de,
    güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Bizim doktorumuz mama hiç vermedi. Ben sadece gece uyumadıkları için acaba mama ile iyice tok olup uyurlar mı düşüncesiyle bir kaç defa deneme yaptım ama gece uykusuzlukları devam edince bıraktım. Aptamil denemiştim ama açıkçası sürekli vermeyeceğim için araştırma yapmamıştım. Dolayısıyla mama markaları hakkında bilgim yok üzgünüm.

    YanıtlaSil
  4. Doktorunuz alev kutlu mu acaba

    YanıtlaSil