Bu Blogda Ara

20 Kasım 2010 Cumartesi

DEMİR LEKESİ

Demir ilacını hemen hemen herkes biliyordur. Tadı da kokusu da berbat ve özellikle o meşhur çıkmayan lekesi. Temiz kıyafetimiz kalmadı diyebilirim. Ne kadar dikkat edersem edeyim verirken dökmemeyi başarsam bile ya ellerini, yumruklarını ağızlarına sokarken giysilerin kol ağızları batıyor ya da verdim bitti dökmedim yaşasın diye sevinirken kusmalarıyla birlikte giysiler yine batıyor. Ve bu çirkin leke kesinlikle çıkmıyor ... derken internetten bir yöntem keşfettim. Bilen zaten biliyordur yöntem şu :
Leke tazeyken hemen üzerine limon damlatıp sonra da tuzlayıp bir kenarda kurumasını bekledikten sonra yıkayınca lekeden eser kalmıyor.
Bilmeyenler için vatana millete bir katkım olsun diye bloğuma eklemek istedim.

3 yorum:

  1. biz de aynı dert. bu yöntemi deneyeceğim. acaba elma lekesine de çare olur mu? bizim kıyafetlerin bir kısmı da elma ile heba oldu.

    YanıtlaSil
  2. Olamaz elma lekesi de mi çıkmıyor ? Ek gıdaya yeni başlıyoruz daha yandık desene.Tek söyleyeceğim leke tazeyken işe yarıyor. Kuruduktan sonra tam anlamıyla çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Selamlar bayağı geç görmüşüm yazıyı demir lekesi için ilginç bi yöntem geliştirdim ben kireç pas sökücü var marketlerde ondan kulak temizleme pamuğuna damlatıp siliyorum malum sonrada iyi bi temizlik :D leke çıkıyorya şimdilik idare ediyoruz kumaşın formunuda bozmuyor bu yöntem. Elma lekesi içinse domestos kırmızı kullanıyorum birazda elma sirkesi döküyorum suyun içine onda çitiliyorum bir gün sonra yaptım bu işlemi işe yaradı ;) denemek bedava ben sonuç aldım görünce paylaşayım istedim

    YanıtlaSil