Bu Blogda Ara

9 Kasım 2010 Salı

RSV AŞISI-SYNAGIS 2

 Rsv aşısı ile ilgili gelişmeleri yazacağımı daha önce burada söylemiştim.
Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden raporu çıkarttık. Normalde 50 mg' lık aşının kutusu 870 TL. Zaten Türkiye' de sadece 50 mg' lık olandan varmış. Kilo başına 15 mg vuruluyor. Bizim minnoşlar 6,500 kg oldukları için adam başı 98 mg hesapladılar, yani adam başına iki kutu. Etti mi sana toplam 3.480 TL. Tabii bu bir aylık. 5 ayda toplam 5 kere 17.400 TL ediyor kilolarının hiç artmadığı farzedilirse. Yani yaklaşık 20-25.000 arasını bulu herhalde toplamda.
Dediğim gibi raporumuzu çıkarttıramasaydık veremezdik bu parayı. Raporla anlaşmalı bir eczaneye gittik. 4 kutu ilacımızı aldık. Sadece muayene parası adı altında 45 TL aldılar. Ne olduğunu anlamadım. İlaçlarla Gazi' ye gittik, vurdular. Bacaktan yapılıyor. Ateş genellikle yapmaz dedi doktor. Banyo yaptırabilirmişiz. Bundan sonra Mart ayı dahil önümüzdeki 4 ay boyunca vurduracağız. 

2 yorum:

  1. merhaba nihan hanım, tam da bu konda bilgi arıyordum. nurturiadan size ulaştım. Bugün doktora RSV aşısını sordum. Aşıyı yaptıklarını ve hastaneden çıktıktan sonra aralıklarla yapılacağını söyledi. SGK'nın da bunu karşıladığını. siz nedne böyle bir prosedür yaşadnız anlamadım. acaba hastaneler bu konuda farklı mı davranıyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu aşının bi vurulma dönemi var. Kasım-Mart dönemi. Benim doğumum Mayısta oldu ve Temmuz başı evdeydik. O dönem vurulmuyordu. İlk dozu Kasım ayında vurdurduğumuzda minnoşlar 5,5 aylıktı.

    YanıtlaSil