Bu Blogda Ara

28 Aralık 2010 Salı

7.AY



Artık 7 aylığız ( düzeltilmiş 5 aylık )
24 Aralık günü yani üç gün önce Yiğit ilk defa döndü. Resimdeki benim bluzum.Üzerimi değiştirirken bir de baktım yatağın üstüne bıraktığım bluzumu almış yüzüne kapatmış. Sonra bluza sarılarak birden yüzüstü döndü ve uykuya daldı. O kadar tatlıydı ki bir süre ona sarılıp kokusunu içime çekerek yanında uzandım bende.   



Bu hınzır gülüşlü keretaya ne demeli ? Aslında Yiğit' den çok önce dönmeye başlamıştı ama kaydını tutmamışım maalesef. Zaten bir kaç kez yaptıktan sonra bıraktı dönmüyor ne zamandır.
 
Alper, kıyafetlerini çıkarmaya başlayınca kıkır kıkır gülmeye başlıyor.
Nenedent florürsüz diş macunu aldık içinden parmak fırçası çıkıyor ilk dişimizin çıkmasından itibaren kullanacağız. Neden florürsüz soruma netten bulduğum cevaba göre birçok diş macununda kullanılan florür musluk suyundaki klorla birleşince kanserojen bir maddenin oluşmasına neden oluyormuş. Ayrıca şurada da aynen şöyle yazıyor :
Florür vücut için gerekli bir elementtir. Ancak gereğinden fazla alındığında dişlerin rengini değiştirir ve dental florosis'e (dişlerin üzerinde beyaz noktalar veya siyah çizgiler oluşumu) neden olduğu bilinir. Araştırmalar sonucu yayınlanan görüşlerden toksikolojik açıdan, florürün, kurşundan daha zehirli olduğu söylenebilmektedir. Florür alımının %50'si böbreklerde temizlenir ve böylece böbreklerin rahatsızlanması mümkündür. Avrupa'da suya florür eklenmesi durdurulmuştur. Pek çok enstitütü suya florürün katılmasının diş çürümesini önlemekte sanıldığı kadar etkin bir bileşen olmadığını belirtmektedir ve diş çürümesini önlemekte gereksiz bir hamle olarak görülmektedir. Zaten fazlasıyla florüre maruz kaldığından en azından sabah akşam kullanılan diş bakım ürünlerini florürsüz seçmek kesinlikle doğrudur.
Bu demek oluyor ki artık kendimiz için de florürsüz diş macunu almak şart oldu. 
Biz de şu sıralar nuby diş kaşıyıcı kullanıyoruz çok işe yarıyor.


Ek gıda menümüzde değişiklik yok. Aslında yumurta ilave edecektim ama tedbiren (malum prematüreler ve alerjik gıdalar çoğu) eski menüye devam. Sadece çorbalara dana etinden çekilmiş kıyma ve tavuk göğüs eti koymaya başlayacağız. Anne sütünün besin değeri 6. aydan sonra % 50 azaldığından ek gıdalara ağırlık vereceğiz, aralarda anne sütüne devam. Ek gıdalar mutlaka mama sandalyesinde yedirilecek. Bu ay mama sandalyesinin üzerine muz püresi koyacağız, elleri ile yemelerine izin vereceğiz. Beslenme filesi aldık. Minnoşlarımın ellerine kaşık iki kulplu suluk veriyoruz. Aynı anda biz de yemek yiyoruz. Mama sandalyelerini yemek masamıza çekiyoruz.Taklit edecekleri için yemek yemeye daha çabuk alışırlarmış çünkü.
Davul, tef aldık.

http://www.kidcentrum.com/images_buyuk/f3/Mini-Drum-King-Muzikli-Davul-_5203_1.jpg







Aktivite merkezi / istasyonu alacağız.
Fisher-price masalcı tırtılını alacağız, kitap sayfası çevirmesini öğrensinler diye. Kumanda ve ev telefonuna ilgi duyarlar, oyuncaklarına ilgi göstermezler gerçeğini isterler. Naylonla kaplayıp pillerini çıkararak ellerine verebilirmişiz. Biberon emziklerinde 2 numaraya geçeceğiz artık. 
Kahvaltıyı adaçayı veya ıhlamurla ıslatabilir miyim diye düşünüyordum ama adaçayı alerjikmiş kullanılmamalıymış ıhlamur da kalorisiz olduğundan gereksizmiş. Anne sütü veya mama kalorili olduğu için tercih ediliyor. Zaten bitki çaylarının sürekli kullanımını önermiyorlarmış. Hastalıklarda 3-4 gün ıhlamur kullanabiliriz sadece. Bebeklerin yüzlerini silmek için kozmetik önerilmiyor sadece suyla sileceğiz. 


13 yorum:

  1. Yiğit kendisine çok güzel bir uyku objesi bulmuş..Nasıl uyutuyorsunuz bilmiyorum ama bluzunuz artık büyük yardımcınız.Onu Yiğitin himayesine verin..ağladığında,sakinleştirici etkisi yapar,uykuya geçişte kolaylık sağlar:)

    Çok tatlılar:)
    Denver testini isterseniz mail atabilirim:)

    YanıtlaSil
  2. Ah ben buna kurban olurum, şu yatışın güzelliğine bak..yakışıklılığa bak..maşallah oğluma..aynı şeyler Alper için de geçerli tabi:) Ve doktorunuza da bayıldım valla ne kadar çok ayrıntı veriyor böyle..keşke benden önde olsaydınız da daha çok faydalansaydım:) gerçi eksik yaptığımız birşey yok ama(diş macunu konusu ve kumandaya poşet geçirmek hariç:)yine de sen yazmaya devam et, takipteyim:))
    not: masalcı tırtıl ve illaki kurabiye kavanozu bence süperler...

    YanıtlaSil
  3. İlalciğim, bu bluz konusunu söylediğin iyi oldu, kullanacağım bu fikri. Denver testi ile ilgili bilgi vermene çok memnun oldum mail atabilirsen çok sevinirim. nihander@hotmail.com' a lütfen. sevgiler
    Cananım elimden geldiğince aklımda kalanları yazmaya çalışıyorum. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.Barış'la seni kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah bu kuzulara. Çok tatlılar. Nihan benim sorum şu. Anne sütü ne kadar verebildin. Mama kullanmaya ne zaman başladın ve ne kullandın?

    YanıtlaSil
  5. Deniz,baştan beri anne sütü veriyorum (maşallah diyelim ) Bir kaç kez mama denedik o da keyfine gece tok tutsun da sabaha kadar kesintisiz uyusunlar diye ama bir işe yaramadı bıraktık. Milupa confirmil 1 vermiştik gazlı bebekler içinmiş.
    Benim sorunum emzirememek. Küvezde bir ay boyunca biberona alıştıkları için memeyi tutturamadım. Gerçi biraz benim de tembelliğim de olabilir ikiz oldukları için çok ısrar edemedim biberon almaları işime geldi çok yorulduğum uykusuz kaldığım zamanlarda başkaları besleyebiliyordu.Ama kesinlikle herkese bebeklerini emmeye alıştırmalarını tavsiye ederim şimdi.Hem paylaşım açısından hem de şu anda bile bak sağıyorum ve makina artık göğüslerimi mahvetti sürekli yara.

    YanıtlaSil
  6. Nihan bu heralde bütün prematüre annelerinin kaderi, emzirememek. Bende şimdiye kadar sağıp şırınga ile verdim. Hatta ilerde emziririm diye biberona bile alıştırmadım. Ama şimdi sütüm o kadar azaldıki. Son 3 gündür prematil veriyorum yoğunlukla. Hatta bir alıştırma biberonu aldım 30 ml.lik. Çok başarılı olmadı çekmekte. Sütümü arttırmaya çalışacağım ve bende biberonla vermeye çalışacağım. Çünkü bu onların ne kadar aldıklarını kontrol etmek için tek yöntem.

    YanıtlaSil
  7. Süt arttırımı için ısırgan çayını önereceğim. Çok işe yarıyor. Dediğim gibi pes etme ne kadar az gelirse gelsin mutlaka sağ hem de çiftli pompayla.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar merek ettim neden kumandadaki pilleri çıkartmamız gerekiyor?hiç aklıma gelmedi bebeklere zararı mı varmış? oyuncaklardada var ama :(
    çorbalara tavuk eti konuyor demişsiniz bizim doktorumuz 1 yaşına kadar yasakladı ama ben suyunu en azından kullanmak istiyorum.tavuk için özel bir marka önerdimi doktorunuz?
    teşekkür ederim
    defne'nin annesi ece

    YanıtlaSil
  9. Benim bir arkadaşımın doktoru da yasaklamış. Her doktorun ek gıda konusunda yaklaşımı farklı. Önemli olan kendi doktoruna güvenmek sanırım. Tavuk için marka önermedi. Ama bizim doktor organikçi. Yiyecekleri organik pazardan alıyoruz genellikle. Arada kaçırdığımız oluyor tabi. Piller konusuna gelince çok haklısın sen söyleyince farkettim oyuncaklarda da var pil? Bunu ilk kontrolde soracağım kendisine :)Neticede bildiğim kadarıyla pilli oyuncaklar elektrikli cihazlar gibi elektromanyetik radyasyon yayıyor.

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    dr.unuza sorabildiniz mi acaba? pilli oyuncakları ne yapıcaz şimdi :))
    tavuğuda mı ordan alıyorsunuz? mutlaka organik pazara mı gidin diyor doktorunuz?
    ece

    YanıtlaSil
  11. Ece bizim doktor kontrolü henüz gelmedi temmuz başında gideceğiz. Yani senin sorundan sonra tekrar görüşmedim doktorla ama gidince soracağım mutlaka. Tavuğu organik pazardan alıyoruz. organik pazar veya ipek hanımın çiftliği var internette öneri olarak buralardan alabilirsiniz dedi. Ama organik olmasını tercih ediyor kendisi.

    YanıtlaSil
  12. ipek hanımın çiftliğini duydum ama emin olamadım en iyisi pazar daha güvenilir gibi sanki.
    ipek hanımın çiftliğinide doktorunuz mu önerdi? güvenilirmiki?
    sizide çok rahatsız ettim kusura bakmayın lütfen

    YanıtlaSil
  13. rica ederim. ipek hanımın çiftliğini ben internetten bulmuş ve sipariş vermiştim. doktordan daha sonra duydum. Ama kesinlikle benim içime sinen bir yer.çok memnun kaldım ben tavsiye ederim

    YanıtlaSil